Mijn naam is Agali Mert en werk al 12 jaar als revalidatiearts en heb mij gespecialiseerd in duizeligheidsklachten, evenwichts- en balansproblemen.
Een belangrijk deel van mijn carrière heb ik doorgebracht bij de Koninklijke Luchtmacht (van 1999 tot 2016). Eerst als algemeen militair arts, daarna als vliegerarts en uiteindelijk ook in de functie van Hoofd Afdeling Geneeskundige Verzorging op het Hoofdkwartier van de Luchtmacht. Ook ben ik twee keer als militair uitgezonden geweest naar Kirgizië en Irak. In die periode ben ik ook begonnen met wetenschappelijk onderzoek bij TNO aan een zeer geavanceerd Virtual Reality bewegingsplatform voor militair vliegers. Dit resulteerde in 2011 in een wetenschappelijk proefschrift ("Motion-based Equilibrium Reprocessing Therapy: fundamental and clinical aspects") dat met succes werd verdedigd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. In het proefschrift beschrijf ik een nieuwe behandelmethode voor de behandeling van duizeligheidsklachten met gebruikmaking van een geavanceerd bewegingsplatform. Een behandelmethode die inmiddels niet alleen in het militair revalidatiecentrum in Doorn, maar zelfs ook in New York wordt toegepast.
In 2009, na afronding van mijn opleiding tot medisch specialist bij revalidatiecentrum De Hoogstraat te Utrecht, ben ik gaan werken als kolonel-revalidatiearts. Hier werd ik gezien mijn achtergrond verantwoordelijk voor de ontwikkeling, implementatie en het wetenschappelijk onderzoek van virtual reality en gaming-technieken in de revalidatiezorg. Ook was ik lid van een NAVO-werkgroep voor revalidatie. In samenwerking met de militaire-GGZ ontwikkelden wij een volledig nieuwe behandelmethode voor de behandeling van het post-traumatische stress stoornis met een immersieve VR-gaming ervaring (3MDR). Deze methode wordt met succes toegepast door Centrum '45 en aldaar verder onderzocht.
Na mijn vertrek bij Defensie heb ik een aantal jaren met zeer veel plezier als zelfstandig revalidatiearts gewerkt bij meerdere revalidatiecentra, waar ik ook de functie van voorzitter medische staf heb bekleed, maar desondanks bleef de zorg voor de complexe groep patiënten met duizeligheidsklachten, evenwichts- en balansproblemen mij trekken.
Toen Virtual Reality-consumentenelectronica dermate geavanceerd en algemeen toegankelijk werd, heb ik de virtual reality training tegen duizeligheidsklachten laten vertalen naar deze consumentenelectronica.
Mijn praktijk is daarom ook een uiting om van meerwaarde en betekenis voor deze groep mensen te willen blijven zijn.